woensdag 11 januari 2012

Pinkster Run 1996
Pinkster Run 1996  Deze run zal de geschiedenis in gaan als de grootste pech run van de eeuw !! De eerste dag was heel leuk gegaan. We verzamelden bij Peete. Met de groep bestaande uit 5 man dit keer. Sigurd, Marko, Paul, Peete en achterop bij Peete zat de jonge hond Wesley. Marko reed dit keer op de FLH van Peete een machine die Peete, Sigurd en Patrick helemaal uit elkaar haalden tot op het frame en daarna weer met goedkope middelen in elkaar sleutelden. Op de onderdelen die goed moesten zijn werd niet bezuinigd! Maar de FLH had de naam onbetrouwbaar te zijn en elke keer had hij dan ook  weer wat anders in petto voor ons. Marko moest een maand te voren al oefenen met de voetkoppeling en handschakeling en reed dan ook een paar keer kleine ritjes van te voren. Sigurd had de fiets de 2 jaar daarvoor veel gereden en veel pech had hij nooit gehad!! (of is deze man voor het geluk geboren??of een heilige???)


Sigurd leidde dit keer de run en hij had ook de bestemming uitgezocht. Het werd Valkenburg Limburg! Op zich een leuk plaatsje al kregen
Marko en Peete acuut de slappe lach van deze wel zeer toeristische plaats. Na de gebruikelijk stop bij restaurant, De lucht, (ons vaste stop punt daar de shovel rijders dan al dooie vingertjes hebben!!)


tufte wij gemoedelijk Valkenburg binnen. Altijd weer mooi om in de bergjes te zijn, de zweer is meteen buitenlands. En alles ziet er pittoresk uit. In het dorpje aan gekomen kan Sigurd de borden Camping niet vinden! Peete laat hem expres aanmodderen om te laten zien dat een groep naar het doel leiden echt wel wat vakmanschap kost. Uiteindelijk vraagt Sig maar aan Peete waar die Camping is. O.K. zegt deze, kom maar mee!  Hij leid ze om Valkenburg heen naar de Kouberg (de enigste berg van Nederland) Op de Camping daar aangekomen krijgen we een wel heel strenge preek van de eigenaar zeg NIET Schreeuwen, niet rijden met de motoren na 2200 uur, etc, etc,  anders bellen ze meteen de politie etc etc.. Paul heeft het al helemaal gehad met dit mens en begint al een beetje te mokken Marko haalt hem snel weg uit de incheck balie!!  lol.


Maar goed we mogen dus blijven. We gaan meteen de tenten opzetten  en tot onze verbazing voetbalt er een grote groep jongens met veel lawaai en tumult vlak voor onze tenten. De bier stapel is erg hoog van deze boys en Peete regelt meteen 5 pilsjes die meteen worden genuttigd het is zeer mooi weer en de jonge hond heeft al meteen problemen met zijn tentje. Hij krijgt hem niet op .lol. De boys helpen hem een beetje en uit eindelijk lukt het hem om de boel klaar te krijgen. Hij heeft ook nog een heel buizen bedje bij zich!! Die hij ook niet zelf in elkaar krijgt trouwens  haha.. Die middag racen wij op een roddelbaan de berg af hier wat foto`s van de boys.

Nu was het het avond geworden en we moesten natuurlijk het dorp in om ff wat te eten. Dus met zijn alle de Kouberg afdalen en ergens eten (straks ook weer omhoog denkt iedereen meteen). Al snel zijn we in Valkenburg, we zien een  gokhal met 5 computer rallyauto`s naast elkaar  daar moeten we in natuurlijk, allemaal sturen als gekken en botsen natuurlijk, lol. Wie er won weet ik niet meer. (maar deze meld zich wel na het lezen van deze story) We gaan nog ff stappen in Valkenburg en Wesley wil de karaoke bar in .,,bah  denken de meeste maar ok hij moet ook een leuke tijd hebben, zullen we maar zeggen. Achteraf viel de bar mee. Er was bier en er werd behoorlijk vals gezongen (maar doen die zangers dat niet allemaal?)  dus dat was al snel goed. Toen we weer verder gingen kwamen we in een bar waar Peete en Marko aan de praat raakte met locale meisjes! Iets dat je toch niet denkt mee te maken in zo een toeristen stadje! Dan hebben die meiden toch genoeg van toeristen zal je zeggen maar nee deze waren erg vriendelijk en lulde lekker mee. Toen zei over Peete zijn Donar Hamer begonnen (ze dachten dat het een T splitsing was) Begon Sigurd hard te lachen en zei tegen Peete, ja toe maar Peete maak je zelf maar belachelijk .. Peete trok zich er geen bal van aan en vertelde dat de hamer voor zijn motor stond, die ook een mooi dondergeluid produceerde! De meiden lachten hard met Sigurd mee en we hadden een toffe avond. En ze nodigden ons uit in hun Saté bar iets dat Marko met zijn Indo reis achtergrond niet kon laten schieten.!!
Die avond moesten we weer naar boven en we lagen vrij laat op bed. Peete zijn luchtbedje was weer eens lek (standaard bij zijn Pinkster runs)

De volgende dag stonden de grotten van Remouchamp op de agenda van de Sig. Dit lag in België dus we moesten een stukkie  tuffen. Toen we net voor de stad Luik waren ging het fout we waren even gestopt om op de kaart te kijken en op dat moment ziet peete dat de band van de blauwe FLH leeg is, shit hebben wij weer.    
      Tja wat nu wegenwacht bellen maar. Geen van onze mobieltjes doet het alleen die van de jonge hond doet het en we krijgen de ANWB te pakken er komt een sleepdienstauto onze kant op zeggen ze. Het duurt wel erg lang dus bellen we nog eens.  Peete zegt dat we richting zuid gaan en de stad net dreigden binnen te rijden!
Dit had hij beter niet zo kunnen uitleggen want die jojo`s die alleen Frans en beetje Nederlands spraken snapte er geen moer van! Ze gingen aan de zuidkant van Luik zoeken!!  Gelukkig konden we de stemming er een beetje inhouden door veel luieren in die berm en zonnen op onze jassen. Op de duur is Peete samen met Wesley drinken en eten gaan halen om de berm hitte te overleven. Pas na 5 uur wachten in de brandende zon in de berm, kwam die wagen aanzetten. De motor kon niet van een nieuwe binnenband worden voorzien!! zeiden die eikels. Er was geen zaak open op zondag met Pinksteren. Dus werd de FLH opgeladen en weg gevoerd. Marko ging bij Paul achterop met een sip gezicht natuurlijk (al hielt hij zich weer heel goed ,petje af)

De reis ging nu snel naar wat te eten en terug naar de Camping. Daar hebben we de fietsen neer gezet en zijn weer naar het dorp gegaan om in dat saté restaurant te eten
 
(Marko wilde dat heel graag natuurlijk, met zijn  Indonesische reis achtergrond is hij helemaal lijp van dit soort dingen) Dus wij daar zitten we hadden al een Patatje op met frikadel etc dus zaten eigenlijk allemaal al vol! Maar ja Marko wilde je na zo`n teleurstelling vandaag ook niet alleen laten gaan hè. De meiden, die er dus wel waren, konden ons opeens niet meer! ,hahaha  goede truuk dus om mensen naar je tent te lokken. Tegen heug en meug slikken we het eten weg (ik spreek nu voor de helft van de ploeg)  Als we klaar zijn gaan we nog ff een café in en drinken nog een paar pilzen. We maken het niet te laat want de volgende morgen moeten we weer naar huis rijden.  Peete zijn luchtbedje plakt hij met een fietsbandplakker, het blijkt nog te houden ook. 

 Thuis aan gekomen bel ik  dinsdag de ANWB op hoe of wat want de motor moet natuurlijk terug naar huis. Ze zeggen dat ik hem zelf moet halen want de motor had gemaakt kunnen worden binnen 48uur!! 2dagen dus.!! Das lekker had ik moeten wachten tot dinsdag en dan een motorzaak vinden die de band kon plakken!! en dit alles lukt natuurlijk alleen met 2 man dus had Marko ook moeten blijven!! Wat een Lullo`s . Maar niets aan te doen verder, stond in de kleine lettertjes natuurlijk, weten we voor de volgende keer!!


De week daarop vertrokken Peete en Marko naar België met de Volvo Amazon met kar er achter. Bij Eindhoven gaat het mis de Volvo gaat naar rechts of naar links als je gas geeft of gas loslaat.! Weer de ANWB er bij gehaald, ik had zelf het gebrek al gevonden een gebroken stabilisatiestang achteras. Hij was los bij de achteras en de ANWB deed dit keer wel zijn best en laste hem in een ANWB hulp garage. We konden dus na een kleine 2 uurtjes de weg weer vervolgen. Na wat zoek werk vonden wij de FLH, hij stond in een enorme garage midden in de stad. Er stonden  heel veel wrakken van auto`s die rond de stad waren gecrasht.  En het was een enorme troep.     


      Toen ik het  FLH wiel er uithaalde en naar Gertjan bracht om de band te laten plakken of nieuwe te monteren, zagen we wat  aan de hand was. De velg was geroest en die had de binnen band kapot gemaakt. Ik heb de velg met een staalborstel behandelt en een stuk plakband om de velg geplakt. Die gaat niet meer lek! Maar ja het weekend was al weer om en een volgend Pinkster weekend zal er niet meer komen voor de FLH . Ik heb hem in het jaar 2000 ingeleverd samen met mijn trouwe Lowrider (bijna nooit pech mee) en een spiksplinter nieuwe Fatboy gekocht.
     
     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten