maandag 2 januari 2012

Pinkster Run 1995


Pinkster Run 1995.Deze keer was de Cheese Hunter ploeg aardig groot de deelnemers waren Peete, Klaas, Sigurd & Inge en Kim & Lida. De motoren waren allemaal goed onderhouden, maar Peete had toch steeds kleine problemen met zijn Lowrider. Zijn versnellingspookje was s`ochtends los gelopen  en een accupool was gebroken die hij nog ff snel met een hoopje vislood aan elkaar moest smelten, 1 dag voor vertrek. (Gewoon lood smelten luciferdoosje op de pool en gieten! )
Onze bestemming was Diekirch in Luxemburg! en het weer was weer eens sterk wisselend. Sigurd reed op de motor van een collega!! Een Yamaha maxim 700cc. Zijn achterrem weigerde onderweg terug te komen en op de camping heeft Peete hem samen met Klaas gemaakt. Achterwiel moest er wel even uit, zo gebeurd voor de ervaren boys. De scharnieren van de trommelrem schoenen een beetje gesmeerd en hij kwam  weer goed terug.
(Links naar rechts, Peete, Klaas en  Inge, let op het grote oud politiescherm van klaas zijn FLHS)


 
 Op de foto`s zie je ons in de regen op weg naar Luxemburgstad de hoofdstad van Luxemburg! Het regende hier zo hard dat wij onder een brug moesten schuilen, echt druppels zo groot als muizen. Dus regenpakken aan en weer verder tuffen. Wij moesten elke keer erg lang wachten op het onervaren duo Sig en Inge, die toch moeite hadden de pakken snel aan te trekken elke keer. Maar als je het weet ga je zelf ook wat langzamer of eerst ff een babbeltje maken op den duur ,,lol.


 


 Het bier smaakte weer goed en de zon was er ook diverse keren goed bij maar echt warm werd het dit keer niet.

Op de camping bleek dat de accu van Peete niet meer al te vol  was, dus dekte hij de bike onder een zijltje toe zodat hij lekker warm bleef!  Iets dat het weekend redde want hij kreeg hem wel aan elke keer. Later zag ik dat de stekker naar de dynamo los zat!  Zodat hij niet goed oplade onder het rijden! Een stuk opgerold fietsband bood oplossing die propte ik er tussen en sindsdien bleef het stroomcontact in stand.

Iedereen behalve Klaas was weer erg lacherig om de toegedekte Harley. Zoiets hadden ze natuurlijk weer nooit gezien. Later zouden ze voor nog veel meer verbazingen komen te staan met Peete. Klaas kent Peete al uit militaire dienst dus kent hem en zijn uitvindingen al langer.  Zo had hij ook een plastik vuilniszak met 2 gaten er in om zijn kont onder zijn regenpak! Hierdoor lekte het pak niet meer in zijn kruis, die anders zeker nat was geworden.