maandag 2 januari 2012

Noordelijke Bike rally

 De Nothern Bike Rally. 

We zijn naar de  Nothern Bike Rally geweest !


Na wat twijfel van Marco K of hij wel wilde slapen op een camping daar, ging hij uit eindelijk voor de overnachting! Dit omdat zijn  dochtertje toch uit logeren ging.
Bob en Peete waren ook weer van de partij en we spraken op zaterdag af.
Niemand van ons had ooit een bike-rally mee gemaakt dus iedereen was erg benieuwt hoe het er toe zal gaan.
De rit was vrij lang 140 kilometer, 1 ½ uur rijden zonder stops, dus dat werd toch 2 uurtjes onder weg ongeveer.
De Rally was in Roden, onder Groningen,  het dorpje van Ot en Sien!  je weet wel van het leesplankje!
Na een lekker ritje (behalve bij Lelystad  ,,dikke bewolking en koude`` ) ging het lekker snel, we reden harder dan anders 120 klm per uur. Dit kwam omdat wij geen oude shovels of andere trilspul bij ons hadden, lol.
Toen wij het dorpje in kwamen was er net een Demo aan de gang van de Stuntman op de Fatboy!!
Hij maakte de show door op het zadel te gaan staan onder het rijden! Ook reed hij stukjes met een ander achter op en maakte met die passagier een bruggetje door de benen in zijn nek te leggen! Grappig allemaal, helemaal om dat je zag dat deze man gewoon een amateur was, die veel durf had, lol. ‘Het was een oude indo die best eens commando had kunnen zijn! (ik weet daar alles van)
Na de traktatie,, meteen al"  gingen wij ff een biertje pakken op de hoek bij een Restaurant café.


De zon scheen lekker en wij hoorde van de serveerster, (die in geen enkele van onze doelgroepen viel) dat het gister de hele dag had geregend!!  O zeiden wij, bij ons niet! in Almere is het altijd mooi! 30 graden met een zonnetje, wij zitten met water tekorten en moeten uitkijken dat we niet gepakt worden door de water Politie, als we de tuin sproeien!!
Maar goed na een biertje stapte we weer op de bepakte motoren en reden richting camping. Wij wisten waar de camping was doordat Peete en Bob op de kaart hadden gezien dan de camping ten zuiden van Roden lag. Het kompas van Peete gaf aan dat we richting zuid reden dus hup door dat dorp heen en we kwamen pardoes op de goede weg terecht. Nog geen 300 meter van het centrum lag de Camping! Net achter de andere camping die de hele Rally organiseerde! We sloegen af en reden de camping op, na wat wachten op de eigenaar kregen we onze plaats aangewezen ideaal onder de bomen en heel dicht bij de WC en douche!! We spraken een local die vaste plaats op de camping had en hij noemde de biker`s op het andere veld schorre morrie!! Dat trekt maar geulen int veld met die motoren en ze maken lawaai tot 1 uur s`nachts ja dat was allemaal heel erg, volgens hem, wij lachten ons kapot van binnen!! lol.  Het woord schorre morrie ging meteen een eigen leven leiden natuurlijk.  Deze camping en nu lach je je dood, koste ons 12 euro gedeeld door 3 !!! is 4 euro per man!! Wat een giller, die biker`s die op de andere Rally camping stonden hadden 55 euro neergelegd !!  Ze kregen daarvoor 2 maaltijden nou, nou..  en een hoop herrie gratis lol.
 Ot en Sien beeldje op de camping met zelfde walgnaam  ,,lol.


We zette de tentjes op en liepen naar het centrum 2 min lopen..lol. Daar stonden een paar kraampjes eigelijk veel te weinig en een aantal nieuwe Harley`s waar op gereden mocht worden zolang je maar ff je rijbewijs afgaf!!  Na inschrijving waren we na een half uurtje aan de beurt en we haalde de helmen ff op. Marco ging op de Nieuwe V rod en ik ging met Bob achterop op een huggertje 883.
Je moet wat als je alles al hebt hè ,,lol. Dus na een korte uitleg aan Koko gingen we op pad met een instructeur die voorop reed. Jees die man ging er als een speer vandoor en Marco had wel wat moeite hem bij te benen. Wij op de 883 draaide het gas vol open maar er gebeurde niet echt veel (toch minder vermogen dan de Fatboy) Ik kreeg mijn voet niet echt lekker achter het schakel pedaal en moest een rare beweging maken om te kunnen schakelen maar het lukte wel en daar gaat het om hè, 
Marco was iets te klein voor de Rod maar hij weerde zich kranig en reed er op alsof hij van hem was. Veel power vertelde hij maar de framebuizen zaten wat in zijn benen te drukken!
Het huggertje trilde behoorlijk en bij lage toeren hoorde je rare geluiden uit het blok komen, echt Harley dus .lol.  De grondspeling was erg goed want ik nam de bochten als een malloot  en ging hard achter die instructo gek aan.  Na een aantal hobbel wegen en veel gerace vroeg ik aan die instruktor, gaat het niet wat hard ? Nee zei hij dat doe ik expres hoor, zo kan iedereen een beetje gas geven en krijg je niet zo`n rijtje motors. A ha zei ik o.k.  (die is gek dacht ik ,,lol)  We reden door en zette de Harley`s voor de vracht wagen neer omdat wij de laatste waren die op deze demo fietsen reden.
Na wat na praat over de motors, zei Marco dat hij die Hugger wel zag zitten voor later als hij rijk is ..

 
S`avonds gingen wij lekker uit eten in een restaurant waar geen enkele biker te vinden was uiteraard. Die kregen natuurlijk zelf bij die camping eten. Het hele dorp was om ongeveer 18:00 uur uitgestorven. Maar toen wij klaar waren met eten om half acht liep het hele dorp zowat in de stad. Het was druk en gezellig geworden! Er waren diverse optredens van de locals en wij bleven bij een Country band staan. Marco begon songs op te noemen en de band speelde ze dapper, het klonk nog ook! 
 
Ze hadden ook een zeepkistbas die ze met handschoenen aan bespeelde (Koko moest ook ff natuurlijk) Later bleek dat het camping eigenaren waren (van een kleine camping) levens genieters dus nog meer dan wij eigenlijk. (lijkt mij ook wel wat ,vrij leventje)
Toen het tien uur s`avonds was moesten de optredens stoppen de stekker ging er gewoonweg uit.
 We besloten een koffie te halen bij een café en kozen een strategische zit uit zodat we de motoren goed konden zien voorbij razen , echter er kwam er maar 1 of 2 en de rest bleef op de camping blijkbaar ! Shit dus! Nu leek de avond in duigen te gaan vallen want je denkt bij een Rally toch aan een paar honderd gekken op motoren. Het restaurant schonk geen koffie meer zij de bediende trut en we namen dan maar weer bier, klote voor mij want nu kreeg ik morgen hoofd pijn, wat ook daadwerkelijk gebeurde!! Cafeïne gebrek!

Aan de overkant hoorde wij muziek en het klonk goed  jaren 60- 70 wij er op af natuurlijk. De bewaking lette niet goed op en  we kwamen in motorkleding zonder probleem binnen ,,hihi..   Toen wij binnen waren speelde de band net weer en ze begonnen meteen goed Rolingstones , Normaal , Status Quo, noem het maar op alles konden die lui!!  Wat een band, heel goed was het , lekker meezingen en dan kom je vanzelf los ! Zelfs Bob ging mee doen terwijl dat niet echt zijn muziek is.
Opeens was er een onderbreking en de chipsie crips  traden op ! 
 
3 bikers in gehuld in vuilniszak met daar op alle maal chips zakjes! De vrouwen moesten de zakjes verkopen aan de mannen! En de opbrengst ging naar een goed doel!
Het werd een lekkere puinbak en we lachte ons suf!! Daarna speelde de band weer en een klein half uur later was het weer raak! Er stond ineens een stoel en plots was er een  lekker mokkeltje in jarretelles en  string met haar kont uitdagend naar het biker publiek aan het draaien.  Marco was net bier aan het halen en wist van niets! We maakte hem er op attent wat er aan de hand was en hij kreeg het acuut warm ..lol.

De babe spoot slagroom op haar borstjes en natuurlijk waren er biker`s die dat wel even oplikte. Ze kronkelde over de grond en schoof zonder haar slip aan met haar flamoesje tegen de stoel leuning. Haar hele onderkant zat los leek het wel wat kon dat kind haar kont schudden zeg , ze wekt natuurlijk de indruk te droog wippen hahahaa… Het was leuk te zien maar ja als je thuis komt loopt er ook weer een mooie vrouw dus ik werd er niet echt warm van.  Haahahaa….
 
 
….   Bob keek zijn ogen uit natuurlijk die is nog niets gewend hahah.. (komt goed hoor bob) Na de strip act ging de band die Lekker Fris heette weer verder. http://www.lekkerfris.nl/  Ze speelde tot 2 uur in de ochtend! Eigenlijk 4 uur achter elkaar. Een grote prestatie vonden wij. Na veel biertjes verlieten wij de feesthal weer en liepen het dorp in voor Shoarma. Die vonden we en na een lekker broodje met stink knoflook er op gingen wij weer naar de tenten. Daar sliepen we veel te kort van 3.30 tot 9:15 omdat de zon ons uit de tent brandde! Koppijn tot gevolg uiteraard ,lol. (koffie gebrek)
De terug weg verliep weer vlot,  we tankte eerst omdat Marco al op reserve reed, daar haalde we meteen een paar gevulde koeken en omdat de honger wel erg aanwezig was.
Later kwamen we borden Drag Race Drachten tegen en Marco begon heftig te zwaaien!


 

We reden door naar de Mc Donalds voor een Mc Morning. Dat is een koffie met eibroodje een Croissantje en een jus de`orange,  die jus was een waterig zooitje de rest was goed! Marco stelde voor naar de Drag race te gaan! Bob was er wel voor maar ik had hoofdpijn (ik wist het) en mijn geld was er aardig doorheen gegaan 50 euro (was iedereen kwijt) Dus ik was niet echt in de stemming voor lawaai , sorry muziek.!! Lol. Er komen nog meer Drachtens.

Maar goed ik zal wel mee gaan als bob en Marco ook gingen. Marco stelde voor bij wijze van traktatie van zijn nieuwe baan de kaartjes te betalen als ze niet te duur waren, een nobel plan. Eerst moest ik ff bellen want ik had gezegd aan het thuis front dat ik vroeg thuis zou komen. Ik kreeg Klaske aan de lijn en die was net met een ontsnapt konijn bezig en helemaal in de stres! Uit het gesprek maakte ik op dat Klaske boos werd of was als ik de hele dag weg was, dus ik hakte de knoop maar door we gingen niet naar Drachten om de gemoederen rustig te houden. 
 
Thuis gekomen had ik het helemaal fout geïnterpreteerd ze was niet boos en ik had makkelijk naar Drachten gekund Achchhchchchch Vrouwen je kan beter kippen houden (heb je nog eieren ook) 
Bob kan wel veel mee leren alvast op deze manier en hij neemt alles in zich op als een spons, wat verkering en omgang met vrouwen betreft!! Lol. 
Het blijven mooi wezens maar ook heel onberekenbaar, bob. Thuis zag ik dat de motor onder de hars spatten zat !! das kut jongens want hars krijg je er slecht af!!!

 
Ik probeerde een aantal oplos middelen op het chroom niets hielp ! Toen nagellak remover en ja het vloog er af. Nu ik wist wat ik nodig had eerst maar eens proberen achter op  de lak van het achterspatbord. Het taste mijn lak niet aan dus kon ik voorzichtig aan de gang. Het ging goed maar de tanks heb ik toch met turtle wax gedaan dat ging ook goed maar op de oude sporen van hars (had ik ook ) lukte dat niet meer! 
Dus als je het ziet wees er snel bij en poetsen met turtle wax. (of een andere in de wax zetter
Het was een gaaf weekend en we hebben heel veel uit weinig geld gehaald en weer lekker gelachen, min puntje was het te lege dorp en dat ik de drag race verknalde maar ach er komen meer drag races op Drachten!! (Geloof 3 int jaar!)
 
Peete.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten