zaterdag 31 december 2011

De 1998 Pinkster run.

De 1999 Pinkster run
De 1998 Pinkster run.

De Pinkster run dit jaar ging naar Monschau Duitsland en Diekirch Luxemburg. De  groep bestond dit keer uit Peete, Sik, Marco, Kim en Lida. De motoren waarop ze reden peete HD Lowrider wideglide, Sik op HD Super glide, Marco HD FXS 175cc, Kim Deversion 900 en Lida Yamaha 853. Hiernaast staat peete te lachen om de snelheid waarmee de familie Kodde hun tent al op hebben gezet. 






De eerste dag kwamen wij zonder al te veel problemen in de middag in Monschau aan. Wij gingen na inchecken meteen de tentjes opzetten. Toen wij  druk bezig waren keek ik even op en zag dat het echtpaar Lida en Kim al in een krantje aan het lezen waren ? Ze waren al klaar met opzetten jees dat was snel!! Wat bleek ze hebben alles automatisch, bedjes zelfopblazend, stoeltjes zelfuitklappend slaapzakken zelf uitrollend en dat tentje was ook zo klaar.  Daar konden wij niet tegenop natuurlijk met onze oude zooi, lol. 


Hier zijn we de motoren op het gras staan. Houten plankjes en stenen werden gezocht om onder de standaard te stoppen zodat ze niet om vielen.














Marco had de hele tijd vol gas gereden op de tweetakt Harley (110klm/pu) maar klaagde niet een keer! Noemenswaardig zoals hij de zweer goed houd op dit toch wel aan topsnelheid te kort komende motortje. Petje af hoor. Hij zit met deze houding meteen goed bij peete die dit een zeer goede eigenschap vind!! Hij vermaakte zich prima op de van Peete geleende kleine HD. Wij namen na de tent opzetten het touw van Peete mee en trokken de berg op. Peete had het plan om de berg te beklimmen en daarna af te zijlen met een eigen gemaakt tokkeltje. (stuk touw tussen de benen) Wij beklommen de berg die met bomen begroeid was en net toen wij boven waren hoorde we Sikje boven ons joe hoe roepen!? Hij was omgelopen over een pad en stond nu boven ons de slimmerik uit te hangen. Maar goed kon hij mooi het touw vasthouden. Later daalden wij, (Marko en ik)  via het touw af !! Sik zal het wel ff zonder touw doen ! Maar hij gleed heel mooi op zijn kont de berg af hahaha  wat een afgang hele broek onder de rode aarde en wij in een deuk.

 Sik vond weer een stoeltje hoor, de mazzelaar,
 je hebt nu eenmaal mensen die aan luxe verknocht zijn. 





In de avond zocht Peete een beek op.  De beek die door de Camping stroomde deze moest genomen worden gewoon voor de fun. Ook weer met de lijn van Peete. Maar ja niemand wilde natte voeten dus hoe gaan we dat doen?!!  Ik vond een dikke tak en gooide die in de beek, hij was niet diep maar wel koud en nat. Net toen de tak lag kwam er een stel aan die vertelde dat zij in het circus hadden gewerkt ze zouden zonder probleem wel ff naar de overkant gaan! Nou ga maar, zeiden wij, het meisje begon maar na 2 stappen plopte de schoenen van de tak zo de rivier in hahahaa die dropen meteen af. Nu wij, de lijn stond strak tussen 2 bomen dus dat moest kunnen ik ging eerst daarna Sik en Marco. Kim en Lida deden niet mee maar lachte wel om de rare grappen van Peete en de zijne. Let op de vieze kont van Sik die broek zat onder de modder en bleef de hele tour ook onder de modder, want het wilde er niet echt af. 




Sik gaat even de versnellingsbak olie checken iets dat er bij hoort bij deze oude beestjes! De motoren worden eerst op olie pijl gecheckt van zowel versnellingsbak als motor olie! Helaas krijgt Marco zijn 2takt niet aan en we moeten de ontsteking een beetje droog maken voordat hij wil starten het lukt na een duw partijtje uit eindelijk wel. Sigurd moest zijn uitlaat eerst los halen voordat hij bij de plug van zijn versnellingsbak kon komen!! Is maar wat je leuk vind. De Koddes checkte niets , dat zijn dus de nieuwerwetse rijders van vandaag! Het geeft wel mooi het verschil aan tussen oude zooi Harley rijders en Jap zoefers.
 Na een goed biertje s`avonds en een grol en een grap probeerde wij op de luchtbedjes de slaap te vinden iets dat Peete weer eens niet lukte trouwens. Maar dit keer bleef het luchtbed wel heel, das al heel wat want de afgelopen 2 keer dat hij hier was had hij beide keren het luchtbed lek!! 



De volgende dag gingen wij via op weg naar Luxemburg! Wij reden onder leiding van Peete ,,die op de zon navigeerde" naar de bestemming via allerlei kleine bergweggetjes. De route was zo mooi dat ik spontaan een applaus kreeg van de boys toen wij in Diekirch arriveerde. Dit had nog wel een kleine ergernis met zich meegebracht want Kim en Lida waren plots uit het zicht verdwenen! Vlak voor Diekirch  sloegen ze af en nooit meer gezien tot dat we ze op de Camping tegen kwamen. Ja ik kon een korte route zei Kim das lekker dan zei Sik wij hoorde al ziekenauto`s met sirene en dachten het ergste al , maar goed er gaan wel eens meer dingen fout en je moet toch door gaan met feest vieren dus het incident was snel vergeten. Maar blij waren we niet, een groep hoort ten alle tijde ,,tenzij anders besloten" bij elkaar blijven!!! Samen uit samen thuis en gewonden nemen we ook mee! (of haal ik het nu door elkaar met het leger?) 




Op de foto pakt Peete zijn Lowrider opnieuw op want het zakte steeds weg.> 


 













Het was warm deze pinkster dus korte broeken en handdoeken weer.Je ziet ze over de bikes hangen.


In Diekirch aangekomen zijn we snel begonnen de tenten op te zetten het was warm erg warm zelfs, tja we zitten natuurlijk ook zuidelijk he !  Dus korte hose aan en bier halen in de Camping store. Als het warm is krijgt iedereen nog meer het vakantie gevoel dus de zweer is dan meteen nog relaxter.  Die avond worden sommige mensen iets te dronken en hebben de volgende dag een behoorlijke kater!!  Als Sik dan ook die mensen nog een verse vette bak koffie voor de neus houd  gaan we behoorlijk over de nek. Snel rijden is het motto met een houten kop op de fiets en frisse wind op de bek dat help.





Helaas komt het einde  het feest altijd weer veel te snel en we maken ons al weer op om de terug reis te aanvaarden. Na een ontbijt gaan we naar de tenten en breken  Das kamp af.  (das ?? war ken ik dat van lol)  


     
De motoren worden eerst op olie pijl gecheckt van zowel versnellingsbak als motor olie! Helaas krijgt Marco zijn 2takt niet aan en we moeten de ontsteking een beetje droog maken voordat hij wil starten het lukt na een duw partijtje uit eindelijk wel. Sigurd moest zijn uitlaat eerst los halen voordat hij bij de plug van zijn versnellingsbak kon komen!! Is maar wat je leuk vind. De Koddes checkte niets , dat zijn dus de nieuwerwetse rijders van vandaag! Het geeft wel mooi het verschil aan tussen oude zooi Harley rijders en Jap zoefers. 


Helaas is er een bout van de uitlaat van Sigurd af gevallen en het moet gerepareerd worden met stroomdraad die de camping winkel gelukkig ter beschikking stelt. Peete heeft het warm en zoekt een boom op, het is echt mooi weer dit keer met Pinksteren!! 26 C.   
   
 
  






 
                         Sigurd en Peete op hun bike`s      -- >


Aan alles komt een eind en dit keer ook weer dus op weg naar huis maar weer. Helaas in Nederland was het mooie weer ,,zoals meestal" weer over. Dus jassen aan en dassen om maar weer.
Die winter heeft Sigurd alias de Sik zijn motor verbouwd en hij heeft nu dan ook en dikkere tank en een wide glide voorvork. 
   
    
    
    
    


































































































































































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten